Златните Патици Патешка Мас 400 гр

  • Златните Патици Патешка Мас 400 гр
  • Цена: 4.55 лв.

Готвенето с патешка мазнина е хит в много страни.То навлезе и в България,като предпочитана съставка за много ястия.Патешката мазнина съдържа по-високи нива на ненаситени мастни киселини спрямо останалите видове животински мазнини. Те действат на организма като естествен антиоксидант и понижават нивото на холестерола. Недостатъчният прием на ненаситени мастни киселини може да доведе до заболяване на сърцето, мозъка, артериите и кръвоносните съдове, също така до умствена изостаналост при децата и деменция при възрастните.

Освен това има едно голямо предимство при производството на патешкото месо и ключът е патешката мазнина. Точката на топене на патешката мас е само 14 градуса по Целзий, много по-ниска от температурата на човешкото тяло, докато при свинското и пилешкото месо тя е съответно 45.38 и 37 градуса.

Поради този факт тя много по-лесно се разгражда от човешкия организъм, преработва се бързо и бързо се отделя, което намалява риска от затлъстяване. Това влияе и на вкусовите и качества, защото по-ниската точка на топене прави патешкото месо вкусно дори сервирано студено.

Мнозина не са наясно от ползите на патешката мазнина за нашето здраве. Тя съдържа 35.7 процента наситени мастни киселини и 50.5 процента мононенаситени (с високо съдържание на линолова киселина) и 13.7 процента полиненаситени мазнини (омега-6 и омега-3 мастни киселини). Този и състав я доближава по-скоро до зехтина, отколкото до другите животински мазнини.Подобни продукти

Плащане