Фъстъчен тахан 250 г

  • Фъстъчен тахан 250 г
  • Цена: 6.09 лв.

  • Фъстъчен тахан 250 г е от най-новите предложения на Земела за 100% натурални продукти! Приготвен е от 100% екологично отгледана НЕБЕЛЕНА фъстъчена ядка!
  • Производител: 3емелa
  • Разфасовка: 250 гр.
  • Наличност: В наличност
Фъстъчен тахан 250 г от Земела е паста от изпечени и смлени фъстъци. Фъстъците НЕ СЕ БЕЛЯТ преди да се превърнат в тахан. Като оставим настрана вкуса, фъстъчения тахан има няколко чисто диетични преимущества над други продукти за мазане. Съдържа повече протеин от някой видове сирена, като при тях липсват фибри и въглехидрати, които пък са в изобилие при фъстъчения тахан. Таханът от фъстъци отдава своята енергия на тялото в отношение: 71% от мазнини, 15% от протеини и едва 14% от въглехидрати. Обикновено се консумира с хляб, който е беден на мазнини и така се получава по-балансиран прием на калории между мазнини и въглехидрати. Най-ценната съставка във фъстъчения тахан е веществото ресвератрол.Това е естествен растителен антибиотик, произвеждан от някои растения, за да се защитят от вредни гъбички и бактерии. Смята се, че молекулата на това вещество носи редица здравословни ползи: против рак, против стареене, противовирусни, противовъзпалителни, защитава нервната система, забавя стареенето и др.
Таханът от смлени ядки макадамия на Земела е кремообразен и подходящ за консумация директно от буркана, но можете да го консумирате директно, смесен с мед и намазан на филийка или добавен към десерти, сосове или закуски.
Съставки: 100% смлени НЕБЕЛЕНИ фъстъчени ядки
ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ЗА 100g Нето продукт:
Енергийна стойност          2748kJ/ 657 kcal
Мазнини          54,05 g
Наситени 8,24 g
Протеини 22,49 g
Въглехидрати   17,36 g
От които диетични фибри 6,22 g
Захариди 3,68 g
Сол   0,13 g

Подобни продукти

Плащане