Био Акациев Мед Земела 400гр.

  • Био Акациев Мед Земела 400гр.
  • Цена: 10.00 лв.

  • Акациевият мед е по-предпочитан, в сравнение с останалите видове мед.Както личи от негово име, той се добива от акация, като в зависимост от вида на дървото неговият цвят бива жълт или бял.За разлика от повечето видове мед, този от акация се характеризира, не само с по-мекия си вкус, но и с липсата на горчивина, която е присъща за други пчелни продукти
  • Производител: Земела
  • Разфасовка: 400 гр.
  • Наличност: В наличност

Характерно свойство на акациевия мед, което го отличава от другите видове, е способността му да остава дълго време в течно състояние.В сравнение с повечето видове мед, акациевият, може да започне да се захаросва около година, след като е бил събран.

Акациевият мед е богат на фруктоза, което го прави желан и препоръчван продукт, както за деца, така и за страдащи от диабет. Той се приема изключително лесно от различните организми, като не предизвиква нежелани алергични реакции, присъщи за отделни видове натурални хранителни продукти.

Съдържанието на фруктоза в него е над 40%, а на захароза – почти 36%.С тези показатели акациевият мед е достатъчен продукт за хора, които желаят да си набавят, така необходимата захар, именно с плодове или натурални продукти.Лесното му усвояване от организма на отделния човек се дължи, преди всичко на фруктозата.

Положителните страни на акациевия мед са много, като основните му приложения с в медицината. Според изследвания, ако се приемат, поне по 50 грама мед, в рамките на 1-2 седмици ще се повиши хемоглобина, както и цялостните показатели на организма.

Акациев мед се използва при лечението на някои очни заболявания, както и при проблеми, свързани с екземи и други кожни неразположения.Определени дози от меда могат да помогнат при безсъние, нарушения в стомашно-чревния тракт, както и при цялостно пречистване на организма.

Този вид мед се използва и като подходяща хранителна добавка към различни напитки и ястия.Това се дължи, както на неговия мек вкус, така и на свойството му да остане дълго време в течно състояние, без да се втвърдява.

Медът от акация не е особено подходящ за малки деца, особено в големи дози.За тази цел се препоръчва внимателното включване на меда в диетата и „запознаване” на децата с тази, доста калорична хранителна субстанция.

Акациевият мед е калоричен, дори и за възрастни, ето защо диетолозите препоръчват приема на не повече от 100 грама дневно, като децата могат да бъдат ограничени до 40 грама.

Подобни продукти